REIS DOOR NEDERLAND

Afgelopen tijd zijn we met een cameraploeg door het land gegaan om de mooiste verhalen van zorgmedewerkers in de lens te vangen. We hebben onze bakfiets (ipv de bus dit keer) gevuld met waanzinnige mooie content om het ‘waarom’ van de campagne uit te lichten in de aanloop naar 12 mei. 

Ook hebben we dit jaar weer een Online Gastles met wel een heel speciale gast: Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder komt digitaal de klassen in wandelen om de toekomstige zorgverleners (en vragers) te vertellen wat waardering doet met het brein. Natuurlijk kunnen er ook andere slimme vragen live gesteld worden aan hem!

FESTIVAL HARDERWIJK VANAF 17:00 HAVENDIJK 8 HARDERWIJK

Vrijdag 12 mei is natuurlijk de dag van het daverende slotconcert in Harderwijk op het festival terrein van Ik Heb Je Hart Nodig. Alle zorgmedewerkers en iedereen die hen een warm hart toedraagt is meer dan welkom om het feest van waardering 2023 nog steviger op de kaart te zetten. De deuren gaan open vanaf 16:30.

Inmiddels hebben we een verpletterende line-up om een waanzinnige campagne muzikaal te onderstrepen én met een klapper af te sluiten. Wie niet fysiek aanwezig kan zijn kijkt natuurlijk weer gewoon mee via Ziggo!

Bestel je kaarten

LINE-UP 2023

Roel Van Velzen

Singer-songwriter

(Roel) VanVelzen is in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De pianist / zanger maakt een bliksemstart met optredens in DWDD en als in maart 2007 zijn debuutalbum uitkomt, prijkt het bovenaan de charts. Nu – 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia.

 Isaac Bullock

Isaac Bullock is alles. Muzikant, Haarlemmer, marketeer, verbinder pur sang, danser, ex-vluchteling en wereld­verbeteraar. Aan hokjes doet hij niet, hij ziet geen beperkingen in het leven en haalt er alles uit. Een vrolijk mens met een groot hart, onuitputtelijk veel ideeën, altijd op zoek om te leren van inspirators en met de absolute overtuiging dat we het in het leven samen moeten doen.

Muziek verbindt

‘Muziek is voor mij de beste manier om me te uiten. Ik schrijf vaak liedjes met een thema, zoals “Lioness” voor Serious Request over de kracht van seksueel misbruikte vrouwen of “Cell Phone” over onze afhankelijkheid van internet. Muziek is voor mij een verbinder bij uitstek. Ik weet nog hoe dat werkte toen er 200 vluchtelingen in de Koepel kwamen. Samen met een hoop andere Haarlemmers was ik daar om ze een warm welkom te geven. Maar zij waren boos, gefrustreerd en zaten vol vragen. De situatie dreigde te escaleren en voelde niet veilig. Ik besloot op een tafel te klimmen met mijn gitaar en zong No Woman No Cry van Bob Marley, bekend bij iedereen en relaxt door zijn reggae vibe. De sfeer sloeg meteen om, mensen kwamen tot rust en nader tot elkaar. Mooi om te zien.

Ik ben er ontzettend trots op dat ik al op veel grote Haarlemse podia heb gestaan, zoals Bevrijdingspop en Haarlem Jazz and More. Vaak met mijn vaste Wildnoff band. Een heerlijke groep mensen die allemaal zo goed weten wat ze doen, dat we niet eens een setlist nodig hebben. We rollen vaak van het ene nummer in het andere. Met deze groep van zeer getalenteerde en geschoolde muzikanten organiseren we ook jam­sessies zoals Vivid Sessions in Stiels Haarlem waarbij we vaak jong Haarlems talent ontdekken. Echt heel cool om te doen.’

Lees hier meer over Isaac Bullock: https://www.levenhaarlem.nl/artikel/de-verbindende-kracht-van-isaac-bullock

RILAN

Rilan & The Bombardiers was al te beluisteren in grote Hollywood-producties zoals Shooter, Shut Eye en Rosewood welke te zien zijn op Netflix, HULU en FOX. Na optredens in binnen- en buitenland heeft de band zich volledig gericht op hun debuutalbum “AFRO DITE“.

In de tijden van covid ging Rilan Ramhane, de producer/zanger en songwriter van de band op zoek naar een uniek geluid dat toegankelijk is voor een breed publiek. Het aankomende album bevat deze nieuwe sound en is geschreven en gecomponeerd om de kloof tussen verschillende tijdperken en culturen te overbruggen.

“Meer dan ooit gaan we gelijkwaardige samenwerkingen aan met professionele musici met verschillende culturele achtergronden.“

Hun muzikale perspectieven en de ritmes van hun leven, samen met de culturele diversiteit komen samen in een eclectisch vernieuwend album dat gepresenteerd zal worden op een passende visuele manier. Het komende album zal de filosofie van de band nog explicieter tot uitdrukking brengen.

Maak kennis met driewieler:

driewieler zag het levenslicht toen in november 2022 hun debuut EP ‘Relatietherapie’ uitkwam. Op deze EP schetsen ze voor velen bekende scenario’s uit het leven van drie twintigers met een turbulent liefdesleven. Dit alles in een jasje van pakkende zolderkamer pop met hier en daar een vleugje kleinkunst.

Het nummer Wakker Dromen, de eerste single van driewielers debuut EP werd geschreven door Julia en Thomas en vervolgens opgenomen door Silas. Deze samenwerking verliep zo goed dat ze besloten om, met z’n drieën, verder te gaan met het schrijven en maken van muziek.

driewieler is een bijzondere combinatie van Conservatoriumstudenten. Thomas vond zijn muzikale roots in de fanfaremuziek terwijl Julia al een aantal jaren aan de weg timmert in de popscene. Silas, de jongste van het stel heeft de EP geproduceerd en is de drijvende multi instrumentale kracht achter het drietal.

Na de succesvolle EP release in November ‘22 en airplay op zak van radiostations als NPO3FM, NPO Radio 2, NPO Radio 5, NL-Music en lokale zenders speelde driewieler in het voorprogramma van Ernst Jansz (oprichter van de band ‘Doe Maar’) én live bij TV West, RTV Krimpenerwaard en Going Underground op Gouwestad FM. In Maart 2023 verzorgde driewieler het gehele voorprogramma van de clubtour van Van Dik Hout.
Op dit moment ligt de focus op het live spelen, maar op de achtergrond wordt er nieuwe muziek geschreven en is driewieler klaar om de poppodia te gaan bestormen.

SPEELMAN&SPEELMAN

SPEELMAN & SPEELMAN

Voor dit jaar schreven Speelman&Speelman het Anthem voor deze campagne.Op Handen is een waanzinnige Single die precies het gevoel weergeeft van dit initiatief. De waanzinnige clip is afkomstig van Marcel Poelstra van Orangeview en bij deze een dikke shout- out naar alle bandleden, cameramensen en natuurlijk de instellingen waar we mochten filmen. Op 12 Mei staan ze met 8 bandleden op het podium, aangevuld met een waanzinnige Blazerssectie en Martijn Bosman ( Drummer Guus Meeuwis). Het beloofd een ongekend feest te gaan worden!

Komende maanden zullen Speelman&Speelman te zien zijn op verschillende festivals waaronder natuurlijk het Oerol festival op Terschelling.

BIG JIMMY AND HIS SEVES INCHES

De Haarlemse Jimmy heeft een unieke en uitgebreide verzameling vinylsingles uit de 50’s & 60’s. Elke 7 inch is zorgvuldig uitgekozen door de vinyl DJ, al struinend op markten en spittend door de verstopte bakken in platenzaken is hij op zoek naar gouden vondsten.

Zodra hij zijn grijze koffer met z’n zwarte pareltjes openklapt en de naald op het krakende vinyl zet, waan jij je in de tijd van vrijheid en avontuur. De tijd dat de haren lang waren en de pijpen wijd. En de tijd dat muziek de wereld nog kon veranderen!

ONZE PARTNERS